Outdoorstoffen

Vindt u het ook zo vervelend dat u elke keer de kussens van uw tuinset naar binnen moet halen om vlekken te voorkomen? Zo ja… maak dan kennis met onze outdoorstoffen.

Onze outdoorstoffen zijn allemaal Teflon behandeld. Maar wat is dat dan eigenlijk? De officiële scheikundige naam van Teflon is eigenlijk polytetrafluoretheen ofwel PTFE, dat is een etheenpolymeer waarin alle waterstoffen zijn vervangen door fluor. Deze samenstelling zorgt ervoor dat de behandelde stoffen makkelijk te gebruiken zijn voor buitenmeubels.

De voordelen van Teflon behandelde stoffen:

  • Droogt snel
  • Eenvoudig af te wassen
  • Stoot water af
  • Textiel blijft langer houdbaar
  • Geeft textiel langdurig bescherming tegen stof, vuil en vlekken

Naast de Teflon behandelde laag hebben de buitenstoffen ook een volledige synthetische samenstelling, dat houdt in dat de stof volledig van kunststof (polyester) is gemaakt. Door de synthetische samenstelling verkleuren de buitenstoffen niet en zijn ze krimp en kreukvrij.

Ondanks de voordelen van Teflon is de stof niet volledig waterdicht. De outdoorstoffen kunnen tegen een stootje en overleven een kleine regenbui, maar wij raden u aan om bij hevige weersvoorspellingen toch uw kussens naar binnen te halen om de mooie kwaliteit van de stof te behouden.

Onze outdoorstoffen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ontwerpen via https://www.claassenstoffen.nl/product-categorie/outdoorstoffen/