Skaileer

Wilt u een bankstel bekleden maar kunt u niet kiezen wat voor stof u wilt, denk dan eens aan skaileer!

Skaileer is imitatieleer dat bijna niet te onderscheiden is van echt leder. Van oudsher is Skai een merknaam van de kunstlederen stoffen van een Duitse firma, uiteindelijk is het woord skai opgenomen in het woordenboek als synoniem voor kunstleer en imitatieleer.

Skaileer is een imitatie van leer en heeft daardoor een andere samenstelling dan echt leer. Skai bestaat uit een kunststof dat is aangebracht op een drager van textiel (vaak 100% polyester). Daarna wordt er op de kunststof een print/structuur gedrukt die lijkt op de structuur van echt leer.

Doordat het imitatieleer veel lijkt op echt leer kan het uw interieur een authentiek gevoel geven. Daarnaast heeft imitatieleer veel voordelen ten opzichte van echt leer. Zo zijn kunstleren stoffen:

  • Diervriendelijk
  • Makkelijk in onderhoud
  • Makkelijker schoon te houden
  • Relatief gezien veel goedkoper
  • Minder slijtage gevoelig (behouden kleur en glans langer dan echt leer)

Skaileer wordt voornamelijk gebruikt als bekledingsstof voor banken, stoelen, bedden en hockers. Daarnaast kan kunstleer ook gebruikt worden als aankleding voor het interieur, zoals wandbekleding. Claassen stoffen verkoopt verschillende artikelen skaileer te verkrijgen in diverse kleuren, waaronder de kleuren zwart, wit, beige, bruin, taupe, rood, paars en grijs. Alle deze kunstleren stoffen zijn te verkrijgen bij Claassen stoffen via https://www.claassenstoffen.nl/product-categorie/skaileer/

Preston 31 Kaki - Claassen StofferingenMadryt 960 Rood - Claassen StofferingenOregon 28 Bruin - Claassen Stofferingen